Странице

понедељак, 2. јануар 2012.

У природи !

Боравак у природи може постати незаборавно и занимљиво искуство, уколико се припремимо на непредвидљивост и знамо све што требамо знати. 
Природа је пуна благодати, али и претњи. Она може да буде мајка, али и сурова маћеха. Све зависи од тога у коликој мери владамо знањем о њој.
Стицање вештина преживљавања процес је који траје читав живот, увек можемо научити више, а велику важност игра и само искуство боравка у природи. Са чешћим боравком у природи стичу се и одређена искуства, па ће сваки наредни одлазак нудити више спокојства и више разоноде. Међутим, негде се мора почети. Без обзира на то што се у природи може догодити милион непредвидљивих ситуација, на неке од њих се ипак можемо припремити. Треба запамтити: није мајка природа део нас него смо ми део ње. Не ходамо овом планетом да би смо мењали природу него да би смо јој се прилагодили. У супротном, у природи не постоје ни казне ни награде, постоје само последице.
Ипак постоје нека основна правила за боравак у природи, односно за преживљавање.
Овај блог је покушај да се што једноставније, што краће и практичније изложе вештине боравка у природи. 
Намера је да вам се пруже основна знања неопходна за било какву врсту боравка у природи, користећи савремена средства и вештине за боравак у природи као и вештине и средства која су у данашњим модерним временима заборављене.







Бадње јутро, 6. јануар 2012. године






1 коментар: